Oktatóprogramot dolgozott ki a diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülő pedagógusok, elsősorban óvónők részére az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Világszerte megállíthatatlanul emelkedik a cukorbeteg gyerekek száma.

Magyarországon sok esetben a pedagógusok félnek az esetleges vészhelyzetektől, illetve nem tudják, hogyan kell ellátni egy cukorbeteg kisgyereket. Ezért indította el az alapítvány Belevalók elnevezésű oktatóprogramját pedagógusok számára, amellyel két év alatt szeretnék elérni az ország minden megyéjét – tájékoztatta az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csütörtökön az MTI-t. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, hogy próbajelleggel már zajlik a program, az ingyenes továbbképzésen több száz óvónő vett részt. 

Az alapítvány emellett már megállapodást is kötött az ELTE Tanító- és Óvóképző Karával, így a Belevalók óvodai továbbképző program az intézmény hivatalos képzési programjának része lett. Az alapítvány idei programjai között május 19-én kezdődik a már hagyományos Cseppont Patikahét, amelynek keretében a már megszokott vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés mellett mérőeszköz-akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával fémjelzett “egycseppes” patikákban. Ismét elkezdődik az őszig tartó Egyszer Élünk Körút, az alapítvány ingyenes szűrőkörútja a legismertebb gasztro- és zenei fesztiválokon. 

Idén immár harmadszor rendezik meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közreműködésével. Ezúttal is csak egészséges tortareceptekkel lehet nevezni, azaz fehér liszt és cukor nélkül készült tortákkal.

[product id=”346″ sku=””]