Az akadémiai orvoslás hosszú ideig nem vette figyelembe azt, hogy a mesterséges színezékek és tartósítószerek szerepet játszhatnak a hiperaktivitásban.
A British Medical Journal-ban megjelent szerkesztőségi cikkben Andrew Kemp ausztrál gyermekgyógyász professzor azt írja, hogy az élelmiszer-adalékok kivonása az étrendből részét kell, hogy képezze a figyelemhiányos-hiperaktív rendellenességben (ADHD) szenvedő gyerekek kezelésének.
Egy közelmúltban végzett kontrollált vizsgálatban ugyanis megállapították, hogy egészséges gyermekek hiperaktívak lettek, és rövidebb ideig tudtak összpontosítani, ha sok színezéket és nátrium-benzoát tartósítót tartalmazó élelmiszert fogyasztottak. A vizsgálatban 297 brit gyermek vett részt, életkoruk 3 vagy 8-9 év volt; étrendjüket 6 héten át szigorúan szabályozták.
A cikk folytatása itt olvasható >>
[product id=”346″ sku=””]