Biztos Kezdet Gyerekházat avattak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón kedden – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

A közlemény szerint a Gyerekeink jövőjéért – Esélyteremtés a szikszói kistérségben élő gyerekeknek és fiataloknak elnevezésű program keretében négy gyerekházzal indult a szolgáltatás: Felsődobszán, Felsővadászon, Alsóvadászon és Szikszón.

A szikszói gyerekház avatásán Garai Péter, az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára elmondta: a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban eddig száz gyerekház létesült. Az intézmények feladata, hogy a gyermekek, fiatalok és szüleik hozzáférjenek a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és pedagógiai szolgáltatásokhoz. Az abaúji Szikszó az Új Széchenyi Terv részeként több támogatásra sikeresen pályázott az utóbbi két évben. Ennek köszönhetően kezdhette meg működését az inkubátorház, és korszerűsíthették a helyi bölcsődét és az óvodát is.

[product id=”346″ sku=””]

Kategória: Hírek