Az óvoda címe: 2045 Törökbálint, Árpád u. 30.    
Az óvoda vezetője: Pénzes Józsefné (Éva)  

Városunk bemutatása

torokbalint_epulet.jpgTörökbálint lakossága 13 000 fő, kertvárosi jellegű, kereskedelmi vonzáskörzettel rendelkező előváros. A település vezetése nagy hangsúlyt fektet a gyermekek megfelelő ellátására. 1 bölcsőde, 4 óvoda és 2 általános, 1közép és 1 zeneiskola működik. A Bóbita Óvoda két épületben fogadja a gyermekeket. Az Árpád utcai épület  2010. nyarán kezdte meg működését. A 180 gyermeket befogadó óvodánk 250 millió Ft EU-s támogatással és 567 millió Ft saját forrás felhasználásával épült fel. Az épület természetbarát anyagok felhasználásával készült. Geotermikus fűtéssel, zöld tetővel és napkollektorokkal ellátott. Az épület ÖKO létesítmény, mely környezetbarát technológiával épült és akadálymentes.

A helyi óvodai programunk címe
Tevékenység központú, kompetencia alapú nevelés óvodai programcsomaggal kiegészítve 

A program tartalma
A tevékenységközpontú helyi nevelési programunk legfőbb erénye, hogy a tevékenységekkel, a tevékenységek által nevel. Az óvodai kompetencia csomag beemelésével megalapozzuk az élethosszig tartó tanulás lehetőségét. 
A tevékenységközpontú óvodai nevelésünk célja a 3-7 éves gyermekek társadalmi gyakorlatra való általános felkészítése, amely magában foglalja a teljes gyermeki személyiség fejlesztését és az életre való felkészítést a tevékenységek által és a tevékenységeken keresztül. Valljuk, hogy az életre való felkészülés csak a tevékeny életre alapozott nevelőmunka útján valósítható meg. A programunk tartalmazza a sajátos nevelésű igényű gyermekek integrált nevelését, ellátását. Az ellátható organikus és nem organikus zavarokkal küzdő SNI gyermekek illetve a beilleszkedési, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek mellett a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztését is felvállaljuk. 

bobita_csoportszoba.jpg  fejlesztoszoba.jpg
Óvodai csoportjaink száma 
10 azonos életkorú gyermekekből szervezett óvodai csoport
Óvodapedagógusaink további végzettségei:
2 fő közoktatási vezető
1 fő vezető óvodapedagógus 
1 fő óvoda menedzser
3 fő óvodai fejlesztő
1 fő gyógy testnevelő
1 fő konduktor


bobita_udvar.jpg tanusitvany_atadas_bobita.jpg
Az óvodai ünnepeink, családi rendezvényeink
Szüreti nap, Mikulás ünnepség, karácsonyi ünnepség, farsang, húsvét, anyák napja, évzáró, gyermeknap, nyílt napok, szakmai napok, Ovi olimpia, Egészség napok
   
Pályázati sikereink: 
– A Bóbita Óvoda bővítése új épülettel: 250 millió Ft
– Tartalmi fejlesztés: közel 7 millió Ft

Kategória: Egyéb