A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint a munkakörük alapján nőtt a pedagógusok bére, és ahol mégis előfordult, hogy nem a munkakörhöz előírt iskolai végzettség alapján sorolták be a tanárokat, a Klik kivizsgálja az esetet és orvosolja a hibát.

A központ az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében kiemelte: a sajtóhírekben példaként említett pedagógusok bére a főiskolai végzettség szerinti új átsorolással jelentős mértékben emelkedett, a szeptemberi besorolásuk alapján havonta bruttó 30-70 ezer forinttal kapnak több fizetést, mint korábban. A besorolásoknál a jogszabályok rendelkezései alapján a munkakörhöz előírt iskolai végzettséget vette figyelembe a Klik. A munkabérek megállapítása nemcsak a köznevelésben, hanem minden más területen is a munkakörhöz szükséges végzettség alapján történik – rögzítették.

A Blikk kedden arról írt, hogy Miskolcon, Pécsen, Nyíregyházán, Kecskeméten, Keszthelyen és Szigetváron is alacsonyabb kategóriába soroltak egyetemi végzettséggel rendelkező pedagógusokat, és emiatt kisebb fizetést visznek haza. Kunhalmi Ágnes szocialista politikus keddi közleményében azt írta: egyre-másra derülnek ki azok a csalások és jogsértések, amelyekkel a tankerületi igazgatóságok a pedagógusokat jogos, törvényben garantált bérüktől fosztják meg. A MSZP választ vár arra: ki és milyen jogon utasította arra a tankerületek vezetőit, hogy a pedagógusokat végzettségüknél alacsonyabb szintű besorolással havonta több tízezer forinttal megrövidítsék – közölte.

[product id=”344″ sku=””]

Kategória: Hírek