Pénteken a budapesti Duna Palotában megtartotta alakuló küldöttgyűlését a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ).

Az MGYLSZ-t a húsz éve működő Góliát-MFC hívta életre, amely így a jövőben az egyesületi forma helyett szövetségi szinten folytatja működését. A küldöttgyűlésen többek között Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is részt vett, s egyben tájékoztatást adott az új szövetség óvodai és iskolai futball-lal kapcsolatos elképzeléseiről.

Az MLSZ által megbízott ideiglenes elnökség már június 1-je óta dolgozott, s az eltelt időszak munkájáról is tájékoztatást kaptak az ülés résztvevői. Elhangzott továbbá, hogy az MGYLSZ által szervezett magyar gyermeklabdarúgó bajnoki torna névadó főszponzora az OMW olaj- és gázipari cég lesz, s a mostani kiírásban várhatóan 500 iskola mintegy 30.000 ifjú focistája vesz majd részt. Az MGYLSZ célja, hogy 2010-ben ez a szám 80.000-re emelkedjen.

A  működési szabályzat elfogadása mellett pénteken megválasztották a tisztségviselőket is. Az MGYLSZ elnöke Lendvai János, a Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója, tiszteletbeli elnöke pedig Szepesi György lett.

Forrás: MTI