A fogyatékkal élő diákok jobb sportolási lehetőségei érdekében együttműködési megállapodást kötött a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) – tájékoztatta a Klik az MTI-t.

Mint kiemelték: közös céljuk a fogyatékkal élő tanulók mozgással és sportolással kapcsolatos lehetőségeinek bővítése, az integrált oktatási intézményekben tanuló több mint 80 ezer fogyatékos diák diákolimpiai versenyrendszerének és szabadidősport tevékenységének képviselete.

A FODISZ – Magyarország legnagyobb, a fogyatékkal élő diákok sportját koordináló sportszervezete – szakemberei a jövőben részt vesznek a Klikkel közös szakmai projektek megvalósításában, és segítenek az intézményfenntartónak a diákok sportolási, testnevelési lehetőségeit támogató képzések megszervezésében. Az együttműködési megállapodás értelmében a versenyhelyszíneket, valamint a fenntartásában lévő köznevelési intézmények részvételét a Klik biztosítja – olvasható a közleményben

[product id=”346″ sku=””]

Kategória: Hírek