Rövid kis mesék tartalmának kifejezése mozgásokkal.

 
Mese egy macskáról
Volt egyszer egy kismacska, aki nagyon lusta és nagyon kényelmes volt. Legszívesebben valahol a napon vagy odahaza a kályhánál heverészett, ahol jó meleg volt, és aludt vagy bóbiskolt. Amikor felébredt, mindig kiegyenesedett és nyújtózkodott. Ilyenkor szívesen játszott. Azután a macska domborította a hátát. Éhes lett, és elkezdte a tálkájából a finom, édes tejet nyalogatni. Amint a tejes tálka kiürült, a macska pár lépést tett ide-oda, jobbra-balra nézett, majd végül ismét összegömbölyödött és elaludt.

Mozdulatok 
1. Sarokülés. A felsőtesttel lassan előre hajlunk, a homlokot a talajra tesszük. A kar a test mellett lazán fekszik.  
2. Térdelőállás. Tenyerünkkel úgy támaszkodjunk vállunk alatt a talajra, hogy a kar a talajhoz képest függőleges, a hát pedig egyenes legyen! Egy kis labdát váltakozva egyik vagy másik kézzel előre-hátra görgetünk.  
3. Térdelőállás. A kezek a vállak alatt a talajra támaszkodnak. Kilégzés közben a fejünket előrehajtjuk, és a hátat domborítjuk. Azután hajlítjuk a karokat, és a felsőtestet a talaj közelében előretoljuk. Belégzés közben újra kinyújtjuk a karunkat és homorítunk. (A gyakorlatot még kétszer ismételjük.) 

Ezeket a gyakorlatokat nagyon lassan gyakoroljuk és hozzuk összhangba a légzéssel!