Munkahelyi információk

Feladatkör, kompetenciák és felelősség

Wir sind ein deutschsprachiger Kindergarten mit einer altersgemischten Gruppe von 16 Kindern in Budapest/Adyliget (II.ker.) direkt am Waldrand gelegen.

Ab September 2016 suchen wir eine Erzieherin die fließend deutsch spricht und über die entsprechende Ausbildung (óvodapedagógusi diploma) verfügt, deren Persönlichkeit und Einstellung dem erzieherischen Beruf gegenüber unserem Profil entspricht. (www.naturkinder.hu)

Egyéb béren kívüli juttatások

Magasan kiemelkedő a bérezés intézményünkben.

A munkavállalóval kapcsolatos elvárások

A pozíció betöltésére alkalmas végzettséggel rendelkező pályázók

főiskolai végzettség
egyetemi végzettség

Beszélt nyelvek

Német nyelv – középfok

Szakmai tapasztalat években

Az állásajánlat alkalmas pályakezdő számára

Igen

Készségek és személyes tulajdonságok

A nevelés lehetőve teszi és segíti a gyermek személyiségfejlődését, a gyermek egyéni készségeinek és képességeinek kibontakoztatását, a gyermeki jogok és az alapvető szabadság tiszteletben tartásával és az egyenlő hozzáférés biztosításával.
Az óvodai nevelésben alkalmazott pedagógiai intézkedéseknek a gyermek személyiségéhez kell igazodniuk. Pedagógiank alapja, hogy az ember egyedi, mással nem helyettesíthető individuum és szocialis lény egyszerre.
Hisszük, hogy a nevelés alapja, amelyhez hasonlót szinte minden, a maga idején progressziv pedagógia tartalmaz: a gyermekbe vetett bizalom. A gyermekben megvan a cselekvésnek és a világ megismerésének a vágya.
Alapvetően fontosnak tartjuk a jellem fejlesztését. a gyermekek a jellem fejlődésén keresztül tanulnak helyes döntéseket hozni. Gyermekeinket megismertetjük az erényekkel, hogy napi viselkedésükbe építsék be ezeket az alapvető emberi értékeket. Legyenek lelki céljaik, melyek által életükben az igazság, jóság, szépség érvényesül. Ismerjék fel az erénéyeket, tudják, hogy miért és hogyan használjuk őket. Ebben személyes példamutatásunkkal segítjük őket.A nevelés példamutatás és szeretet, semmi más – Friedrich Fröbel

Hirdető cég

A cég rövid jellemzése

A NATURKINDER Óvoda hivatalosan mint alapítványi Óvoda 1999 óta működik Budapest II. kerületében, Adyligeten. Közvetlenül az erdő mellett, tájvédelmi környezetben, kertes családi házban, meleg családias légkörrel, amely megadja az érzelmi és értelmi továbbfejlődéshez nélkülözhetetlen érzelmi biztonságot, optimális feltételeket biztosít gyermekeink egészséges nevelésére.
Az óvoda beszélt nyelve német. Az intézményünk fő célja, az óvodás korú gyermekek játékos megismertetése a német nyelvvel, aminek az eredménye, hogy az óvodai idő elteltével (3 ill. 4 év) a gyermekek saját szintjükön használják és beszélik a német nyelvet. Nem feledkezünk meg arról sem, hogy magyar anyanyelvük fontosságát és szépségét is közvetítjük .
Az intézményünk egy vegyes életkorú, 16 fős csoportból áll. A gyermek és felnőtt közötti játék-, tanulási- és köznyelv a német. A gyermekek egymással az anyanyelvüket -azaz a magyart- használják.
A szeretetteljes , családias hangulat megteremtésével és a gyermekcentrikus, játékos környezet létrehozásával sikerül elérni, hogy iskolakezdésig a gyermekek korukhoz viszonyítva értik és beszélik a német nyelvet úgy, hogy az anyanyelvi ismereteikben sem maradnak el kortársaik mögött. Az óvoda arra is törekszik, hogy a gyermek mind a két nyelven értsen és szabatosan fogalmazzon. Például a mindennapi erdei séták során megfigyeléseink és észleléseink kapcsán használt tanult új kifejezéseket mindkét nyelven megfogalmazzuk. Így a gyermekben egy természetes fordító készség is kialakul.
A két nyelv használata, ahol az egyik a gyermek számára idegen, serkenti a gyermek megfigyelési, beleérzési és megértési képességét, hiszen sokszor a gesztusokon és a mimikán keresztül értik meg teljesen a mondatok jelentését. Növeli a toleranciát, mivel nem mindenki egyforma ügyesen tudja magát kifejezni idegen nyelven. Nyilvánvalóvá válik, hogy segíteni kell egymásnak.
Bővebben: www.naturkinder.hu

Az alkalmazottak száma

3-4 alkalmazott

A cég címe

Naturkinder Óvoda
Irányi Dániel u. 4
1029 Budapest
http://www.naturkinder.hu

Kapcsolat

Kapcsolattartó személy: Männig Barbara
Tel.: 06303676604
E-mail: naturkinder@mail.datanet.hu