Azok, akik előfizettek  ÓvodaVezetési Ismeretek című kiadványunkra, a következő témakörökkel kapcsolatban tájékozódhatnak:

 

Óvodai jelentkezés és beiratkozás nyomtatványai

A letölthető és saját intézményre alakítható, szerkeszthető dokumentumok megismerése és alkalmazása megkönnyíti az óvodavezetők és az önkormányzati munkatársak mindennapi munkáját, valamint a szülők számára még egyértelműbbé teszik az óvodaválasztás során szükséges dokumentumokat és adatokat. Az írásban közzétett dokumentumok hasznos információkat tartalmaznak az óvodai beiratkozás feltételeiről, az óvodai felvétel dátumáról, valamint a jelentkezés eljárásrendjéről és az ahhoz kapcsolódó szükséges dokumentumokról.

A minták online változatban, Word formátumban is megtalálhatók.

 

2019-es aktualitások az intézményi gazdálkodásban

Egy köznevelési intézmény vezetőjének fontos, hogy ismerje azokat a törvényeket, melyek szabályozzák, egyben biztosítják az óvodája működését. Mivel alapkérdés, hogy mindezt hogyan és mennyi pénzből lehet megvalósítani, elkerülhetetlen, hogy a pedagógiai-szakmai szempontból fontos törvényeken, rendeleteken túl ismerjük, de legalább tanulmányozzuk a gazdálkodással foglalkozó törvényi előírásokat is. Írásunkban arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a köznevelésre, illetve az óvoda működtetésére vonatkozó, a gazdálkodással összefüggő újdonságokat, változásokat, a több helyen megtalálható törvényekből, rendeletekből.

 

Dotcom gyerekek nevelése

Már nem kell sokat várni, és felnő a világ első globális és digitális nemzedéke. Mint minden új generáció megjelenése, a Z generáció is változásokat fog elindítani a különböző társadalmi és vállalati rendszerekben, így a munka világában is. Nézzük meg, mi lesz jellemzője az információs kor szülöttének, hogyan fogja befolyásolni a munkahelyi, óvodai életet, és milyen lépéseket érdemes a megfontolnunk, hogy felkészülhessünk a dotcom nemzedék fogadására!

 

Gondolatok az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” alternatív óvodapedagógiai program 4. kiadásáról

Írásunkkal szeretnénk felhívni a vezetők figyelmét egy szakmai segítségre. Ajánljuk a kiadványt az óvodavezetőknek, hogy össze tudják hasonlítani saját pedagógiai programjukat egy neves elméleti szakember által megírt óvodapedagógiai programmal.

 

 

Még nem késő, hogy megrendelje erre az évre! Biztosak vagyunk benne, hogy kiadványunk elnyeri tetszését!

 

Óvodavezetési ismeretek