A jelenleg kialakult helyzet komoly fejtörést okozhat a szülőknek is. Nekik is, és az óvodapedagógusoknak, kisgyerekekkel foglalkozóknak is nagy segítség lehet a Raabe legújabb, 24 oldalas e-bookja, ami 30 tevékenységötletet mutat be.

 

 

Összeállításunkban igyekszünk olyan ötleteket adni, melyek nagyon egyszerűen, különböző szelektív hulladékokból, maradék textilanyagokból (pl. a házi rongyoszsák felkutatásával, maradék gombok, gyöngyök, flitterek stb. felhasználásával), vagy bármely, a háztartásban előforduló anyagból kis kiegészítéssel (papírlapok, olló, ragasztó, festék, ecset, festékesedény, színes ceruza, filctoll) elkészíthetők. Az ötletek tetszés szerint továbbfejleszthetők; az alkotásnak csupán lehetőségeink és kreativitásunk szabhat határt. A só-liszt gyurma, valamint a gyümölcsök, zöldségek felhasználásával készíthető munkákat a jelenleg fennálló rendkívüli helyzet miatt ezúttal nem vettük bele összeállításunkba.

 

Külön figyelmet szenteltünk annak a szempontnak, hogy az ötlettár akár a legkisebb (2-3 éves), akár az idősebb, iskolás korosztálynak is megfelelő legyen. Ragyogóan alkalmazható a különböző képességekkel bíró gyermekek esetében is, egyéni differenciálással az önálló alkotás terén. A szülői segítséget a gyermek igénybe veheti, ha szükséges, de az egyes munkaszakaszokat egyedül is elvégezheti, valamint természetesen a témát is maga választhatja. Így az egyéni bánásmód, az életkorok és egyéni képességek szerinti differenciálás ezúttal a szülők közreműködésével, az otthoni körülmények között is nagyszerűen megvalósulhat. A kézi munka tevékenység kitűnően fejleszti nemcsak a finommotorikát, a kézügyességet, hanem a figyelemkoncentrációt, a kitartást, az esztétikai érzéket, a képzeletet, a kreativitást és magát a gondolkodást is. Ezenfelül lehetőséget ad a meglévő ismeretek rendszerezésére és új ismeretek szerzésére is.

 

A kialakult sajátos, mindenkire rendkívüli terheket rovó járványügyi helyzetben kis ötlettárunk segítségére lehet a gyermekeikkel otthon lévő szülőknek. Az összegyűjtött ötletek mindegyike a felhasznált anyagok tekintetében az április 22-ei Föld napjához kapcsolható, mely napjainkban még inkább kiemelt jelentőséget kapott.

 

Az e-book itt rendelhető meg:

Ötletek otthoni kézműves tevékenységhez

 

Az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés című előfizetést pedig itt rendelhetik meg az érdeklődők:

Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés