Sajnos a magyar gyerekek körében is magas a túlsúlyos, elhízott gyerekek aránya, ami szinte egyenes út a felnőttkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri panaszok felé. Az egészséges életmódra való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni – bölcsődében, óvodában és az iskolában is sokat tehetünk pedagógusként azért, hogy a gyermekekből egészséges felnőttek váljanak. Az étkezéstől kezdve a mozgásos játékokon át egészen az alapvető higiéniés szabályokig minden területen sok tanítani valója van egy pedagógusnak. Ehhez nyújt ötletet háromrészes cikksorozatunk:

 

  • Mit kell tudnunk a fogakról és a szájhigiéniáról óvodás korban?
  • Milyen egy jó foglalkozásterv egy családi egészségnaphoz?
  • Mik azok az élménypedagógiai játékok, mire jók?

 

Ezekkel a témakörökkel foglalkozik most ez az izgalmas levélsorozat, amelyhez Az egészségfejlesztés nagykönyve című kiadványunk kiegészítő köteteiből válogattuk össze a tartalmakat.

 

A játékokkal és ötletekkel teli sorozat mellé letölthető foglalkoztatókat is küldünk, hogy a gyerekek játékos formában is megismerhessék a helyes fogápolás szabályait

 

A feliratkozókat a levélsorozat végén egy remek ajánlat is várja – érdemes tehát az alábbi mezők kitöltésével feliratkozni: