Liszkai Anikó (Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Könd Utcai Telephely) Online robotika az óvodában címmel tartott webináriumot a CodeWeek 2020-as rendezvénysorozatának keretén belül, melyet felvételről megtekinthetnek az érdeklődők.

Az előadáson bemutatta saját projektjét, amely során a Scottie Go! termékcsaládunk óvodai használatát is ismertette.

Az előadás és a projekt különlegessége, hogy egyrészt a szülőket is bevonta a feladatokba, másrészt pedig a feladatok megoldása részben online történt a Scottie Go! Dojo új termékünkkel.

 

Liszkai Anikó az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája Könd Utcai Telephelyén dolgozik mint óvodapedagógus. Közel tíz év szakmai gyakorlattal rendelkezik. SNI gyermekek pedagógusa és tehetségfejlesztő pedagógus szakvizsgás képzésekkel is bír.

Két évig vezette az óvodájában a téri-vizuális tehetségműhelyt, de az idei nevelési évben robotika tehetségműhelyet indít 2019 októberében, illetve a békéscsabai Kollaborban (Természettudományi élményközpont) óraadóként, hetente egyszer robotika szakkört tart. Fontos számára a saját élményű tanulás, a digitális, projekt és élmény pedagógia.

Robotikával 2018-ban kezdett el foglalkozni. A Raabe Klett kiadó által meghirdetett robotépítő versenyen országos első helyezést ért el a csoportjával, nyereményük három darab Scottie GO! társasjáték volt. Itt olyan pozitív tapasztalatai lettek, amelyek arra ösztönözték, hogy önképzés útján még jobban betekintést nyerjen a robotika világába. A társasról cikket is írt a kiadó megkeresésére.

2019 tavaszán Aknai Dóra Orsolya felkérésre SNI gyermekek robotikával történő fejlesztéséről publikált. Részt vehetett a csoportjával a CodeWeek és a Digitális Témahét eseményén, illetve Kisgyermekkori Robotika kódolás 3. ELTE által szervezett konferencia előadója lehetett 2019 tavaszán, Budapesten. Dél-Békési Tehetségtanács kérésére 2019. áprilisában a IX. Orosházi Tehetségkonferencián szakmai bemutató napot tartott az érdeklődő pedagógusoknak és délután elméleti előadóként volt jelen a rendezvényen.

A Raabe Klett kiadó felkérésére részt vett a Scottie Go!-ról szóló elearning tananyag fejlesztésben.