E-bookunkban kis-, középső és nagycsoportok számára készítettünk elő mintaterveket, amelyek ötleteket és segítséget adhatnak az óvodapedagógusnak a portfólió elkészítésében.

A tematikus terv készítése mindenképp hasznos és megkönnyíti az óvodapedagógus munkáját. Átgondolja, megtervezi azt az anyagot, amit a pedagógiai tevékenysége során meg akar valósítani az adott csoportban. Megtörténik a témakörök lebontása, a témák, dalok, versek, mesék összerendezése, logikus átgondolása, koncentrálása. Felépítésében megegyezhet, de tartalmában nincs két egyforma tematikus terv, hiszen ez függ az óvodapedagógus általános kulturáltságától, szakmai tudásától, az egyéni vonásától, illetve a kutatómunkájától.

Ne felejtsük el, hogy a tematikus tervet magunknak készítjük! Az év folyamán vagy menet közben eltérhetünk ettől, változtathatunk rajta, de mégis van egy vázunk, ami szerint haladhatunk.
Tapasztalatból mondom, hogy érdemes időt és energiát fordítani rá, mert hozzásegít ahhoz, hogy tudatosan és hatékonyan végezze mindenki a munkáját, továbbá hasznos segédanyag lehet a saját, a portfólióba is feltöltendő tematikus tervek készítéséhez.

Az e-book szerzői, Kissné Bagi Magdolna és Fehérvári Gizella összeállítottak több tematikus tervet a kis-, középső és nagycsoportok számára, külön szedve az első és a második féléveket. Az írás elsőként az Óvodavezetési ismeretek kiadványunk egyik kötetében jelent meg.

Tartalom:

  1. Kiscsoport, első félév
  2. Kiscsoport, második félév
  3. Középső csoport, első félév
  4. Középső csoport, második félév
  5. Nagycsoport, első félév
  6. Nagycsoport, második félév

Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Oldalszám: 109 oldal

Kiemelt kép: School photo created by freepic.diller – www.freepik.com