A februári Óvodai Jogfutár részletesen ír a 13/2022. (I. 20.) Korm. rendelet a koronavírus elleni védettség igazolásával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról ➜ Megjelent: Magyar Közlöny 7. szám, 2022. január 20.

Részletet közlünk a teljes írásból.

 

Intézkedések fertőzéssel érintett óvoda esetében

Fontos, hogy a módosított intézkedési terv szerint az óvoda esetében nem változott az intézkedési kötelezettség Covid-19 fertőzöttség esetén!
Ez azt jelenti, hogy az óvodára nem vonatkozik a Covid-19 fertőzött hétnapos karantén-kötelezettsége és az ötödik napon végzett teszt negativitása esetén történő visszatérés!

Az óvodának igazolt COVID-19 fertőzés esetén a területi népegészségügyi hatóságot, azaz a Megyei/Fővárosi Kormányhivatal népegészségügyi feladatkörben eljáró járási/kerületi hivatalát tájékoztatni kell. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát kizárólag óvodai fertőzés esetén kell tájékoztatni, a vedekezesakoznevelesben@emmi.gov.hu címen. A tájékoztatás alapján az adott intézményben vagy az érintett csoportban az eddigiekhez hasonlóan kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

Amennyiben egy óvodában átmenetileg tanügyi intézkedést rendeltek el, a gyermekfelügyeletet az érintett intézményben meg kell szervezni a szülők támogatása érdekében. A gyermekfelügyelet során a gyermekétkeztetési feladat ellátójának változatlanul biztosítania kell a gyermekétkeztetést.

 

  • Mi a teendő beteg személy esetén?
  • Hogyan kezeljük a gyermekek hiányzását?
  • Mik az óvoda-egészségügyi ellátás szabályai?

Februári számunkban mindhárom kérdésre választ talál!

Ne maradjon le semmilyen fontos jogszabályváltozásról! Fizessen elő szakmai kiadványunkra most!

Óvodai Jogfutár – éves előfizetés