Egyesek szerint a koronavírusnak a jelenlegi lesz az utolsó hulláma. Lehet, hogy így lesz, lehet, hogy nem. Mindenesetre a hullám még tart, ezért az Aktuális rovat témáját megint nem kellett keresgélni: ezúttal az óvodai intézkedési terv frissítését tárgyaljuk ki.

 

Kérdezz-felelek rovatunkban ezúttal két cikk szerepel:

  • Manapság, amikor hazánk az Európai Unió tagja, nem számít ritkaságnak, hogy egy másik uniós ország állampolgára kéri gyermeke felvételét az óvodába. Ez az eset pontosan szabályozott, a gyermek felvételének feltételeiről szól a rovat első cikke.
  • A munkavállalóknak évente kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálaton részt venni. Természetesen ez az ügykör is pontosan szabályozott, ám hogy miképpen, azt a rovat második cikkéből tudhatjuk meg.


Ebben a számban a Munkajog rovat is orvosi ügyekkel foglalkozik, méghozzá egy meglehetősen kényes témával: mit tehet a munkáltató, ha azt gyanítja, hogy a betegállományban lévő munkavállalója nem is beteg?

 

Az OH szerint a határidőt minden körülmények között be kell tartani, a szülő mentő körülményekre hivatkozik. Bírósági határozatok rovatunkból megtudhatja, hogy a bíróság kinek adott igazat.

 

Kellemes olvasgatást kívánunk kedves (leendő) Olvasóinknak.

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!

 


 

Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; általában az EMMI jogászaitól kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról.
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: