Március 11-én és 18-án is ingyenes webináriumon vehettek részt az érdeklődők. Akik technikai okokból esetleg lemaradtak, vagy csak egyszerűen kíváncsiak az elhangzottakra, egy rövid regisztráció után már el is kezdhetik nézni a felvételt.

 

Az óvodai célcsoport részére szervezett webináriumainkon előadónk, Korzenszky Klára klinikai szakpszichológus olyan dalokat, dalos és mozgásos játékokat, drámapszichológiai eszközöket, kreatív foglalkozás-ötleteket osztott meg a résztvevőkkel, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyermekek szorongásának csökkentéséhez, a közösség összetartozás-érzésének erősítéséhez, és ahhoz, hogy az intézmény falain belül biztonságban érezzék magukat az óvodások.
A krízishelyzetben elsődleges szempont a prevenció: a negatív érzések kialakulásának, elburjánzásának megakadályozása, VAGY ha ez már megtörtént, akkor ezen negatív érzések erejének csökkentése.

Itt regisztrálhat az óvodai felvétel megtekintéséhez.

 

Az iskolai célcsoport részére szervezett webináriumainkon előadónk, Révész Renáta Liliána pszichológus, gyásztanácsadó olyan tudnivalókat és tanácsokat osztott meg a résztvevőkkel, amelyek segítségével a gyerekek (és a felnőttek is) elkerülhetik, hogy a szorongás úrrá legyen rajtuk, a negatív gondolataikat megállíthatják, esetleg pozitív irányba terelhetik. Ezek a gyakorlatok könnyen kivitelezhetőek, így a gyerekek is hamar és egyszerűen megtanulhatják. A széles körű könyvajánló szintén nagy segítség lehet a környezetünkben dúló háború keltette érzések tisztázásához.

Itt regisztrálhat az iskolai felvétel megtekintéséhez.