A koronavírus-járvány aktuális hullámának lassan vége. Eljött hát a nagy nap: nagyrészt feloldották a korlátozásokat. Hogy ez mit jelent pontosan, azzal foglalkozik az Aktuális rovatban megjelent cikk.

 

 

Ezúttal a Tanügyigazgatás rovat egyetlen írásból áll: folytatjuk az az óvoda fenntartójának feladatairól és kötelességeiről az előző számban megkezdett ismertetőt, benne – többek között – a fenntartó által elrendelhető ellenőrzések területeivel, a csoportlétszám meghatározásának szabályaival, az intézményvezetői megbízással és annak visszavonásával.

 

Tudja-e Ön, hogy mely esetekben tagadhatja meg a pedagógus tanú a bíróság előtt tanúvallomást tételét? Kérdezz–felelek rovatunkban ezúttal a pedagógusok titoktartási kötelezettségéről írunk.

 

Ízlelgessük csak a szót: sztrájk. Ugye, milyen szokatlan a csengése a pedagógusok körében? De e sorok írásakor éppen sztrájkolnak sok helyen az országban, a Pedagógus Szakszervezet jogászát pedig elárasztották ezzel kapcsolatos kérdésekkel. A szerző ezekből közöl egy válogatást a Munkajog rovatban megjelent cikkében.

 

Mivel a magánfenntartású óvodák esetében jellemző fenntartói típus az alapítvány, a Bírósági határozatok rovatban nyilvánosságra hozott írásban az ezt a fenntartói kört érintő jogesetekből szemelgettünk.

 

Kellemes olvasgatást kívánunk kedves (leendő) Olvasóinknak.

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!

 


 

Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; általában az EMMI jogászaitól kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról.
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: