Mostani Kérdezz–felelek rovatunk akár az Aktuális is lehetne, ugyanis közeleg az óvodai beiratkozás ideje, és a márciusi számunk első cikke pont erről szól. Talán apróbb könnyebbség az óvodáknak, hogy változott az értesítési kötelezettség.

 

 

A Tanügyigazgatás rovatban ismét több cikk jelenik meg:

  • Új sorozatot kezdünk az óvoda fenntartójának feladatairól és kötelességeiről. Ebben a témakörben mindjárt ki kell emelni, hogy a fenntartók a magánintézmények esetében plusz kötelezettségekkel néznek szembe – a cikk ezekre a különbségekre külön kitér.
  • Ön tudja, hogy mitől különleges adat a személyes adatok egy része? Ez fontos kérdés, az óvoda ugyanis adatkezelő, márpedig a különleges adatok kezelésére jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak. A rovat második cikke ezt a kérdéskört részletezi.
  • A Pedagógus Szakszervezet jogászához nemcsak pedagógusok, hanem – ki gondolná – szülők is fordulnak. Most, járvány idején a hiányzás és annak igazolása a slágertéma, erről szól a rovat harmadik cikke.

Bírósági határozatok rovatunk ezúttal egy olyan esetet vesz elő, ami valószínűleg nem egyedi: megengedhető-e hogy egy magánóvoda esetében a szülők a fenntartónak fizessék be az étkeztetési díjat, amiből aztán a fenntartó annyit utal át az óvodának, amennyit gondol?

 

Kellemes olvasgatást kívánunk kedves (leendő) Olvasóinknak.

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!

 


 

Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; általában az EMMI jogászaitól kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról.
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: