A Raabe kiadó 30 éve készít szakkiadványokat a köznevelés szereplői számára. Büszkék vagyunk kiadványaink színvonalára és arra is, hogy megrendelőink nagy része hosszú évek óta olvas minket.

Engedje meg, hogy bemutassuk ÓvodaVezetési Ismeretek című kiadványunk legfrissebb számát!

 

A tartalomból:

  • Mennyiben befolyásolja az óvodai körzet fogalmát az, hogy a törvénymódosítás szerint a fiktív lakóhely létesítése, vagy az abban való közreműködés nem lesz többé büntetendő? A szülők gyakran a beíratás előtt megváltoztatják a lakcímet azért, hogy az általuk választott óvodába kerülhessen a gyermekük. A helyzeten csavar egyet, hogy nem kötelező már a bejelentett lakcímen élni.

 

  • Vegye számba a pénzügyi feladatokat szakértő szerzőnk segítségével, aki sorra veszi a közalkalmazottaknak járó béreket és juttatásokat 2022-ben. Cikkünk szól többek között a minimálbérről és a garantált bérminimumról, a garantált pedagógus-alapilletményről, a jutalmakról, illetve a fizetett szabadságokról.

 

 

  • A fiatal munkaerő megtartása céljából az óvodavezetőnek is érdekében áll, hogy ismerje, és tájékoztatást tudjon adni a fiatalok és gyermekes családok államilag finanszírozott támogatásairól, juttatásairól. Mivel a lehetőségek eléggé szerteágazóak, ezek csoportosításával, összefoglalásával foglalkozik írásunk.

 

  • A legjobb értekezletet szeretné megtartani? Segít a szervezetfejlesztő. Munkamegbeszélés, telefon- vagy videokonferencia: minden óvodavezetőnek van könnyen előhívható jó élménye és – bárcsak elfelejthetné – traumatikus emléke is ezekről az együttlétekről. Hogyan érdemes felkészülni, milyen módszerekkel ajánlott levezetni, és miért érdemes a lezárás után is nyomon követni a korábbi együttlét későbbi hatásait? Ezekre a kérdésekre ad azonnal használható válaszokat a tanulmány, amely előbb az értekezletek típusaival, majd a megbeszélés-kivitelezés módszertanával foglalkozik.

 

  • Munkaügyi kérdése van? Tegye fel! Számos levélben és telefonon érkezett kérdés tanusítja, hogy nagy a bizonytalanság a gyógypedagógiai pótlék szabályozása, valamint a munkáltatói rendes felmondás indokolási kötelezettsége körül a nem állami, nem önkormányzati fenntartású óvodákban. Írásunk ezeket a kérdéseket járja körbe jogi szakértőnk segítségével.

 

 

Tetszenek Önnek az ÓvodaVezetési Ismeretek című cserelapos kiadványunk legújabb számának témái? Rendelje meg előfizetésünket, és nem marad le az Önt érdeklő cikkekről, hasznos dokumentummintákról, táblázatokról, kiegészítő anyagokról: