Óvodavezetési Ismeretek – ajánló

Az ÓvodaVezetési Ismeretek előfizetéses kiadvány az óvodavezetőknek szóló átfogó információforrás, amely folyamatosan frissíti őket az óvodai élet változásaival kapcsolatban. Most legújabb kiegészítő kötetének tartalmából adunk egy kis ízelítőt.

A tartalomból:

  • Az óvodavezetők körében is zajlik a generációváltás, és sok új óvodavezető kerül az intézmény élére. A zökkenőmentes feladatátadás-átvétel elősegítése érdekében vette sorba szakértő szerzőnk a szerteágazó kötelezettségeket, amelyeket Az óvodavezető feladatai című írásunkban olvashat. Különösen hasznosak a táblázatos összefoglalók.
  • Az óvodai felvétel szabályainak áttekintése az ombudsman ügyein keresztül. Az Oktatási Jogok Miniszteri Biztosának Hivatala évente közzéteszi beszámolóját tevékenységéről, melyben bemutatja a hozzá érkező panaszokat és az azokra adott válaszait, jogértelmezéseit. A cikkben a hivatalba érkező panaszok közül azokat választottuk ki, melyek a gyermekek óvodai felvételével kapcsolatosak.
  • Munkaügyi kérdések és válaszok 2023 áprilisában. Sok írásunkban gyűjtöttük már össze az aktuális munkaügyi kérdéseket és válaszokat, a legproblémásabb területek azonban rendre ugyanazok: semmit sem vesztett „népszerűségéből” a felmondás, a munkabeosztás megváltoztatása vagy a pótlékok kérdésköre. Szakértő szerzőnk most is összegyűjtött egy csokorra való kérdést, amelyet alaposan körbejárva válaszol meg.
  • A közalkalmazottaknak járó bérek és egyéb juttatások 2023-ban. Egy köznevelési intézmény vezetőjének fontos, hogy ismerje azokat a jogszabályokat, melyek szabályozzák annak működését, dolgozóinak foglalkoztatását. Cikkünk szól többek között a minimálbérről és a garantált bérminimumról, a garantált pedagógus-alapilletményről, a jutalmakról, illetve a fizetett szabadságokról. Természetesen külön kiemeljük a változásokat, amelyek 2023 januárjától léptek életbe.

 

Tetszenek Önnek az ÓvodaVezetési Ismeretek című cserelapos kiadványunk legújabb számának témái? Rendelje meg előfizetésünket, és nem marad le az Önt érdeklő cikkekről, hasznos dokumentummintákról, táblázatokról, kiegészítő anyagokról: