ÚJ ONLINE KÉPZÉS! – Digitális kultúra az óvodában

A gyerekek már nagyon fiatal korban találkoznak a digitális eszközökkel, és első tapasztalataikat általában hároméves kor előtt, családi körben szerzik, különböző okoseszközök használatával. Egy jó példa erre, hogy az óvodába kerülő kisgyermekek már ismerik és önállóan használják az érintőkijelzőt. Azonban ez a tudás inkább a tanult viselkedésminták utánzásán alapul.

Ebben a korban még nem tudatos felhasználók, és nem ismerik a digitális világ veszélyeit. Mivel még nem tudnak olvasni, főként a képi megjelenítésre és az ehhez kapcsolódó hangokra támaszkodnak, például játékok, dalok és mesék nézése során. Ezért nagyon fontos már óvodás korban megalapozni a tudatos digitális használat elengedhetetlen kompetenciáit, nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is. Ebben nyújt segítséget az új online képzésünk, a Digitális kultúra az óvodában.

  • Milyen veszélyeket rejt a digitális?
  • Melyek a digitális eszközök alkalmazásának előnyei?
  • Hogyan vezessük be a digitális kultúrát a legkisebbeknek?
  • És hogyan folytassuk középsőben, nagycsoportban?

Liszkai Anikó izgalmas és képekkel gazdagon illusztrált képzésében ismét nem fognak csalódni azok óvodapedagógusok, akik érdeklődnek a digitális nevelés iránt: rengeteg linket és hivatkozást használva teszi kézzelfoghatóvá és érthetővé a különféle eszközök és játékok leírását, valamint a bevezetésük lépéseit.

Az érthető és olvasmányos szövegnek köszönhetően szinte azonnal belevághat az ember a digitális kultúra bevezetésébe az óvodai csoportjában – és ennek most semmi akadálya.

Ráadásul most bevezető áron, 30%-kal olcsóbban kezdheti el a tanulást!

Tovább a képzés oldalára!