Nagyon nagy az érdeklődés a munkaköri leírások iránt, amellyel kapcsolatban egy új e-bookot is összeállítottunk, hogy megkönnyítsük az óvodavezetők dolgát.

A legújabb jogszabályváltozásokkal új kötelezettségek nehezedtek az óvodavezetőkre. Az előrelátható munkaerő-fluktuáció csak egy része a pluszfeladatoknak, amelyek már önmagukban is jelentős tehernek számítanak.

Ám segíteni szeretnénk: egy szerkeszthető e-book formájában összegyűjtöttük az új jogszabályoknak megfelelő munkaköri leírásokat minden óvodai munkakörre. Csak a fejlécet kell kitölteni és már nyomtatható is a dokumentum!

A munkaköri leírás kritikus fontosságú az intézmény gördülékeny működése szempontjából. Nem csupán tájékoztató, hanem iránytűként is szolgál. Segít meghatározni a dolgozó helyét a szervezetben és lehetővé teszi, hogy hatékonyan végezhessék a munkájukat az óvodában. Minél részletesebben vannak leírva a feladatok, annál könnyebb nyomon követni és következetesen végrehajtani azokat. Bár nem része a munkaszerződésnek, a munkaköri leírás fontos tájékoztató dokumentum, amelyet a munkavállalók számára adnak, és amelyet figyelembe kell venniük munkájuk során.

 

Munkaköri leírások az óvodában