„Hátizsákban az erdő”

Az erdő, mint pedagógiai tér kalandot, felfedezést, kikapcsolódást jelent, ezért a magyarországi óvodákban a természeti értékek, azon belül is kiemelten az erdő megismertetése jelen van. Az erdei kirándulások, vagy éppen erdőpedagógus szakemberek meghívása az óvodákba, mind hozzájárulnak a gyerekek ismereteinek bővítéséhez és a téma iránti érzékenyítéséhez.

A „Hátizsákban az erdő” módszertani gyűjteménnyel az Országos Erdészeti Egyesület a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Célunk, hogy a pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével az óvodapedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha éppen nem áll módjukban ellátogatni csoportjaikkal valamely erdészeti erdei iskolába. A hátizsákban található terepi eszközök ugyanis mind a tapasztalati úton történő tanulást szolgálják és számos új játék, feladat, foglalkozás épülhet rájuk.

A pályázaton Magyarországon működő köznevelési intézmények közül az óvodák, egységes óvoda-bölcsődék, (beleértve az egyházi, önkormányzati és alapítványi fenntartású intézményeket is) óvodapedagógusai vehetnek részt intézményenként legfeljebb egy pályázattal. A határidőig leadott érvényes pályázatok között sorsolással dől el a nyertesek névsora.

A pályázati online űrlap kitöltésére 2024. március 4-14. között lesz lehetőség.

 A nyerteseket 2024. március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján tesszük közzé, valamint a megadott e-mail címen értesítjük.

A program az Országos Erdészeti Egyesület és az Agrárminisztérium együttműködésében valósul meg.

 

További információk: www.oee.hu/hatizsakbanazerdo2024
Pályázati űrlap: https://forms.gle/EhR2j2kMwXcVa8hc7