Minden hónapban igyekszünk az Óvodai Jogfutár tartalmának ismertetésére egy rövid ajánlóban. Ismerje meg a kiadvány felépítését, jellemző témáit, és fizessen elő saját példányára!

Májusi jeles napok, teendők

Az Aktuális rovatban három cikk jelenik meg most:

  • A jeles napok közül ezúttal a májusiakat soroljuk fel.
  • Foglalkozunk ezenkívül a jogszabályok által meghatározott májusi teendőkkel is.
  • Hírt adunk arról, hogy a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló rendeletet egy új jogszabály váltotta fel.

Porcukor helyett tisztítószer az ételre?! Ilyen nem fordulhat elő!

A Tanügyigazgatás rovatban ezúttal megnézzük, mi a teendő abban a valószínűtlen – de nemrég sajnos előfordult! – esetben, ha olyasmi kerül az óvodások ételébe, ami nem oda való. (Mondjuk porcukor helyett tisztítószer…)

Mostanság fokozott gondot illik fordítani az adatvédelemre. De vajon milyen szabályok vonatkoznak arra az esetre, ha gyermekvédelmi okokból kérnek tőlünk adatokat? Ezzel a kérdéssel foglalkozunk az Adatvédelem rovatban megjelent cikkben.

Gyámhatóság óvodakijelölő határozatának közigazgatási bíróság előtti megtámadása

A Jogesetek rovatban most két írás is megjelenik, amelyek közül itt csak az elsőt említjük meg:

  • Mit tegyen az óvoda, ha az elvált szülők nem tudnak megegyezni, melyik óvodába járjon a gyerek, a gyámhatóság döntött, de az apa bíróságon támadja meg a határozatot?

A köznevelési foglalkoztatotti jutalom – kérdések és válaszok

A Munkajog rovat ezúttal több, a jubileumi jutalom helyébe lépett köznevelési foglalkoztatotti jutalommal kapcsolatban felvetődött olvasói kérdésre adja meg az – ezúttal kivétel nélkül kedvező! – választ.

 

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!

Ön is bizonyára tisztában van vele, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok, legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről. Ezekről a változásokról jobb mindig időben tudni, és jó tisztában lenni az új jogszabályok lényegével, a teendőkkel és a határidőkkel. Az Óvodai Jogfutár előfizetésünk megoldást kínál Önnek, amely segíti az Ön munkáját, és havi rendszerességgel értesülhet belőle az aktuális jogszabályváltozásokról. Tanügyigazgatásra és munkajogra specializálódott szakemberektől kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról. A rövid, lényegretörő és közérthető összefoglalókból pedig havonta 30 perc alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával, így a teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.


Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; tanügyigazgatási és munkajogi szakértőinktől kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: