Gyerekkorunk kedvence soha nem megy ki a divatból – ismertessük hát meg a legifjabb generációval is a sokoldalúan használható sógyurmát! Kevés alapanyag, garantált szórakozás, és csodás díszek – akár egész napos program is kerekedhet belőle!
Amire szükség lesz:
- 1 csésze liszt
- 1/2 csésze só
- 1/2 csésze víz (vagy több, ha szükséges)
- nem mérgező akril lakk (elhagyható)
- sodrófa
- lemez – a sütéshez
- szívószál
- ünnepi sütiformák
- akril festékek
- ecset
- csillám
- szalag
1, Melegítsük elő a sütőt 120 °C-ra. Tegyük a lisztet és a sót egy edénybe, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a vizet, és keverjük, gyúrjuk tésztává. Ha nagyon ragad, akkor mehet hozzá még egy kis liszt, amíg puha, nyújtható tésztát nem kapunk. Nyújtsuk ki fél ujjnyi vastagságúra.
2, Szaggassuk ki a formákat, majd távolítsuk el a tésztamaradékot.
3, Szívószállal fúrjunk lyukat a tésztaformákba, helyezzük őket a sütőlemezre. 2-3 órán át süssük, vagy amíg meg nem száradnak teljesen. Egyszer fordítsuk meg őket sütés közben.
4, Jöhetnek a festékek, csillámok! A gyerekek válasszák ki a nekik tetsző formát és színt, és indulhat is a festegetés!
Ha elkészültek, a szalagokból készítsenek akasztót a díszekhez.
Jó munkát kívánunk!
FORRÁS: http://www.mommypotamus.com/how-to-make-salt-dough-ornaments/