avagy hogyan segítsük elő a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet?

Konferencia időpontja: 2016. április 26. (kedd) 9:00–15:00

 

Konferencia helyszíne: Brno (Csehország), Hall P, Conference hall P4, Výstaviště 405/1, Brno

 

Konferencia meghívottai: mindenki, aki az „Early Childhood Education and Care” (ECEC), vagyis a „kora gyermekkori nevelés és gondozás” témakörében érdekelt: óvodavezetők, általános iskolai igazgatók, óvodapedagógusok és tanítók, fejlesztőpedagógusok és pszichológusok, továbbá szülők.

 

Kedvezményes részvételi díj: 14 990 Ft 

Az ár a konferencia részvételt és a rendezvény étkezést foglalja magában.

Utazás és szállás ezen felüli költség.

 

Konferencia nyelve: minden előadás, hozzászólás, a vitafórum és a workshop magyar nyelvű fordítással megy!

 

Jelentkezési határidő: 2016. április 20. (szerda)

 

Konferencia leírása:
A „Good Start to School“ Erasmus+ project közreműködésével és a Masaryk Egyetem (Brno, Csehország) Pedagógiai Kara fennállásának 70. évfordulója alkalmából a Dr. Josef Raabe Kft. (Csehország) nemzetközi konferenciát rendez AZ ÓVODÁTÓL AZ ISKOLÁIG címmel. A konferencia célja, hogy elősegítse a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet.

 

Az általános iskolába lépés fontos mérföldkő a gyermekek életében, a fejlődésükről, képességeikről és készségeikről sajnos kevés információ jut el a tanítókhoz. Annak ellenére, hogy az óvodában több évet foglalkoznak velük az pedagógusok. Hogyan lehet hatékonyan felhasználni az óvodából kapott információkat az általános iskolában? Hogyan tudnak a családok részt venni az információ átadásban? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ AZ ÓVODÁTÓL AZ ISKOLÁIG konferencia előadásain, vitafórumon és a workshopon.


A konferenciára való jelentkezéshez kattintson ide!

Konferencia programja:

Érkezés és regisztráció: 8:00 – 8:50
Bevezető és köszöntő 9:00-9:20 Köszöntő és bevezető előadás MUNI rektora/dékánja
Stanislava Andršová
1. előadás 9:20-9:40 A cseh köznevelési rendszer, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenetre, valamint az óvoda és szülő közötti kommunikációra dr. Jana Kratochvílová, Ph.D.
2. előadás 9:40-10:00 A magyar köznevelési rendszer, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenetre, valamint az óvoda és szülő közötti kommunikációra Oktatási Hivatal (Magyarország)
Szent-Gály Viola
3. előadás 10:00-10:20 A szlovák köznevelési rendszer, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenetre, valamint az óvoda és szülő közötti kommunikációra dr. Zuzana Petrová, Ph.D.
Kávészünet 10:20 – 11:00
4. előadás 11:00-11:20 Hogyan működik az óvoda és iskola közötti kommunikáció abban az esetben, amikor mindkettő azonos intézményhez tartozik és egy épületben helyezkedik el?
Jó gyakorlat a pozsonyi J. A. Comenius Óvoda és Általános Iskolából
Tatiana Kizivatová
5. előadás 11:20-11:40 Hogyan működik az óvoda és iskola közötti kommunikáció abban az esetben, amikor mindkettő azonos intézményhez tartozik és egy épületben helyezkedik el?
Jó gyakorlat a plzeň-i Božkov Óvoda és Általános Iskolából
Hana Stýblová
6. előadás 11:40-12:10 Hogyan segíti elő “Good Start to School” Erasmus+ projekt a zökkenőmentes óvoda-iskola átmenetet és hogyan járul hozzá a kora gyermekkori nevelés és gondozás problémáinak megoldásához:
– értékelőlap a gyermekek fejlettségi szintjének megállapításához
– módszertani kézikönyv pedagógusok számára
– practical handbook for parents
dr. Jana Kratochvílová, Ph.D.
Vitafórum 12:10-12:30 Vitafórum: Hogyan hasznosítható az óvodából érkező információ az általános iskolában? doc. Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.D.
Ebéd 12:30 – 13:30
WORKSHOP
Workshop 13:30-15:00 A nevelési-oktatási intézmények és a család közötti kommunikáció.
A workshop az intézmények és a szülők közötti kommunikáció alapelveit helyezi a középpontba. Olyan kérdéseket vitatnak meg a résztvevők, mint például hogyan vehetnek részt a szülők az intézményi életben, mivel motiválhatók a szülők az együttműködésre. A résztvevők gyakorlati nevelési problémákat osztanak meg egymással és oldanak meg közösen, végül a kidolgozott javaslatokat összefoglalják és kiértékelik.
 Marek Lauermann

Ajánlott utazás vonattal vagy autóval.

 

Vonat menetrend

 

Vonat retúr jegy ára: 28 Euro

 

Ajánlott szállás a konferencia helyszín közelében: OERA Hotel Voronez****

 

További szálláslehetőségek ide kattintva >>

 

Átlag ár: 1éj reggelivel 1 főre: kb. 16 000 Ft

Térkép

Érdeklődni a raabe@raabe.hu e-mailcímen vagy a +36 1 3400 1362-es telefonszámon lehet.

 

A konferenciára való jelentkezéshez kattintson ide!

Kategória: Egyéb