Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet idén is meghirdeti a vízivás népszerűsítését célzó kampányát, amely során óvodák és iskolák játékos versenyen vehetnek részt. A legtöbb programelemet megvalósító óvoda 20 óvodása részt vehet egy 1,5-2 órás célzottan kicsiknek szóló művészeti foglalkozáson, színészek és/vagy képzőművészek részvételével a MUS-E Magyarország jóvoltából. A versenyben résztvevők további értékes nyereményeket nyerhetnek. (Az iskolák közötti verseny főnyereménye egy közös főzés az iskolák legaktívabb 30 tanulója és kísérő tanáraik számára.)

ovovda_cola_vs_viz-page-001

A programhoz csatlakozó iskolák/óvodák önállóan szervezik meg a HAPPY-hetet, maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők káros hatásaira. A HAPPY-héthez való csatlakozás feltétele legalább egy – OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – vízfogyasztást népszerűsítő programpont megvalósítása.

ovoda_szülo_mennyi_vizet_igyunk-page-001

A HAPPY-hét sikeres megvalósításához a saját programok/ötletek kivitelezése mellett az OGYÉI oldalán ötletek, plakátok, ppt-prezentációk, színes plakátok találhatók, amelyek ingyenesen letölthetők annak érdekében, hogy minél mélyebb tudásra tegyenek szert a gyerekek. A program időpontja: 2017. május 8-12.

Bővebb információ és regisztráció: https://www.ogyei.gov.hu/happy/

Letölthető poszterek és programötletek elérhetőek itt: Óvodai oktatás, Mennyi vizet igyon a gyerek?A víz a legjobb választás!ovis_programötletekovoda_jelzőlampa