A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva
KÖZÖS ÚT, KÖZÖS JÖVŐ!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

 

 

A három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön díjazzák hét csoport (óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, 14-18 éves, fiatal felnőtt, családi és csoportos alkotások) legjobbjait.

A pályázatokat 2017. június 30-ig kell postára adni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Európai Mobilitási Hét” kreatív pályázat 1440 Budapest, Pf. 1. címre vagy elektronikus úton beküldeni az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mailre. A szeptemberi Európai Mobilitási Hétre tervezett eredményhirdetésen és díjátadón a kiíró tárcák és a támogatók jóvoltából értékes díjak találnak majd gazdára.

 

Az idei téma a „Tiszta, közösségi és intelligens mobilitás”, mely a közösségi mobilitási megoldásokat népszerűsíti, kiemelve a tisztább közlekedési módok előnyeit. Az intelligens közlekedési technológiák a megosztást is segíthetik. A program keretében a lakosságot arra ösztönzik, hogy használják ki a közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségeket.

 

 

Hogyan lesz a mobilitás tiszta? Törekedjünk arra, hogy utazásainkat környezetbarát módon, a legcsekélyebb környezeti terhek mellett valósítsuk meg, minél kevesebb káros anyagot juttassunk környezetünkbe.
Hogyan lesz a mobilitás intelligens? Ma már számtalan eszköz a rendelkezésükre áll, ami megkönnyítheti az utazásunkat pl. a digitális kijelzők a járműveken vagy a megállókban, a valós idejű információs adatok, amelyek elérhetők a telefonunkon, stb.
Hogyan lesz a mobilitás közösségi? Léteznek olyan közös informatikai felületek, közvetítő rendszerek, amelyekkel lehetővé válik, hogy az egy időben, egy irányba igyekvők számára összehangoljuk az utazást. Ezzel csökkenthetjük az utak zsúfoltságát, üzemanyagot és időt spórolhatunk meg. A közös utazások során barátságokat köthetünk, közösségeket építhetünk és nagyobb élmény lesz maga az utazás is.

 

 

Letölthető anyagok:
pályázati felhívás
pályázati adatlap -egyéni
pályázati adatlap – csoportos

Forrás: http://emh.kormany.hu/kozosut