Pom Pom meséinek jól ismert szereplői, köztük Pom Pom és Picur, valamint a Radírpók és Gombóc Artúr is várja a gyerekeket a megújult Naphegy téri játszótéren, amelyet szerdán adtak át Budapesten

Pom Pom meséinek jól ismert szereplői, köztük Pom Pom és Picur, valamint a Radírpók és Gombóc Artúr is várja a gyerekeket a megújult Naphegy téri játszótéren, amelyet szerdán adtak át Budapesten.
A gyerekek találkozhatnak a Csukás István és Sajdik Ferenc által megálmodott jellegzetes mesefigurákkal és újra élhetik a kalandokat Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó házában. Emellett helyet kapott a téren a Szomorú Szamovár, a mesebeli hirdetőoszlop és áruspavilon, valamint egy csúszdás hajó és egy vonat is.
Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere az ünnepélyes átadáson felidézte: az önkormányzat már több tematikus játszóteret alakított ki a kerületben. Elsőként a Franklin utcai játszótéren a Magyar Mesehősök Falával, majd a Mária téren lévő Rumini játszótérrel lepte meg a családokat. Pénteken a Vuk játszóteret adták át a Gellérthegyen – tette hozzá.
A polgármester hangsúlyozta: a Mesemúzeumnak köszönhetően hozták létre a Naphegyen is a tematikus játszóteret. Az önkormányzat kérésére Sajdik Ferenc egyedi rajzokat készített, Csukás István pedig kiválasztotta az idézeteket.

A padok mögött lévő műanyag táblákon többek között Festéktüsszentő Hapci Benő, a Madárvédő Golyókapkodó, az Órarugó Gerincű Felpattanó, a Radírpók és a szegény Gombóc Artúr utazásának története elevenedik meg.

A játszótér átalakítása másfél hónapot vett igénybe, a munkálatok során hét új játékelem került a térre, hat pedig felújításon esett át.

“Pom Pom meséi egy-egy erkölcsi tanulságot is hordoznak és azért annyira szerethetőek, mert játszva, tudat alatt tanítják meg a gyerekeknek azt, hogy miként válhatnak igazán közösségi emberekké” – hangsúlyozta Nagy Gábor Tamás.
Az átadáson a Picur hangját kölcsönző Kútvölgyi Erzsébet színész szórakoztatta a gyerekeket. A Naphegy téri játszótér Sajdik Ferenc grafikusművész, karikaturista tervei alapján készült.

[product id=”348″ sku=””]