Pályázati, illetve saját forrásból csaknem ezer rászoruló gyermek kap a nyári szünidőben egy tál meleg ételt Szolnokon – mondta Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester.

Tájékoztatása szerint a költségek egy részét az önkormányzat állami támogatásból fedezi, miután vállalta, hogy a meghatározott időszakban legalább 44 napon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorúaknak napi egyszeri meleg étkezést biztosít. Ez alapján Szolnok pályázati forrásból mintegy 15 millió forint kapott, és ebből az összegből június 25. és augusztus 24. között 777 gyermek ehet napi egy alkalommal meleg ételt. Mivel a város önkormányzata fontosnak tartja, hogy bővítse az ételhez jutók számát, saját forrásból további 200 rászoruló gyermek napi egyszeri étkeztetését oldja meg, ennek költsége 3,9 millió forintot tesz ki – tette hozzá Szalay Ferenc. 

Az étkeztetésbe csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek vonhatóak be, jelenleg az oktatási intézmények közreműködésével a Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálata válogatja ki a 2652 érintettből a leginkább rászorulókat.