Az M2 gyermekcsatorna tavaly decemberi átalakítása óta legjobb nézettségi eredményét érte el az elmúlt héten, a reggel 6 és este 8 óra közti időszakban a második legnézettebb gyermekadó lett – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

Kifejtették: a reggel 6 és este 8 óra közti időszakban – amikor a csatorna gyermekműsorokat ad – 9,7 százalékos volt a közönségaránya a 4-12 évesek körében, amivel a második legnézettebb gyermekeknek szóló adó lett. Ez az eredmény az összes tévécsatorna rangsorában is dobogós helyre emelte az alig több mint három hónapja átalakított közszolgálati csatornát. A legjobb, 11 százalék feletti eredményeket a még iskolai szünet idejére eső kedden, illetve a hétvégén érte el az M2 – olvasható az MTVA-nak a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozó közleményében.
Kedden egyébként, a gyermekek televíziózása szempontjából fontos, reggel 6 és 10 óra közti idősávban az M2 résesedése a 20 százalékot is meghaladta, és ezzel az összes adó viszonylatában is a legjobb eredményekkel büszkélkedhetett. Ekkor számos műsorát 50 ezernél több gyermek kísérte figyelemmel: a Dr. Bubó, a Patrick, a postás, a Benjamin, az elefánt és a délelőtti Blinky Bill kalandjai a legkisebb tévézők – a 4 és 7 év közöttiek – közel egyharmadának nyújtott kikapcsolódást.
A közlemény szerint aznap az esti Híradó előtti órában is csúcsot értek el: a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című rajzfilmnek a 4-12 évesek körében elért 56 ezer fős nézettsége és 15,7 százalékos közönségaránya az eddigi legmagasabb volt a sorozat indulása óta. E rajzfilm érdekessége, hogy nem csak a gyermekek kedvelik, ami abból is látható, hogy az M2 múlt heti toplistáján a heti első négy helyből hármat ez a sorozat foglal el. Pénteken a sorozat záró epizódját a gyermekek mellett 160 ezer felnőtt is nézte – közölte az MTVA.