Az alábbi egyszerű, mozgásos feladatokat végezhetjük a szabadban vagy odabenn is.

A továbbiakban a térbeli tudatosságot fejlesztő, kialakító játékokat, játékos feladatokat gyűjtöttünk össze, amelyeket fokozatrendszerben (nehézség szerint) sorszámoztunk. Minden gyermek elfoglal egy-egy előre elhelyezett karikát.

Szükséges eszköz:
1 db karika/fő

1.    Képzeld el, hogy a saját helyed körül egy nagy buborékot fújsz egy pumpával. Mindenki pumpálja fel a buborékját!… Most változzatok szobafestővé, és fessétek ki belülről az egész buborékot! Vigyázz, nem léphetsz ki a helyedről, mert kidurran a buborék!
2.    Állj a helyeden, és képzeld el, hogy egyedül vagy egy kis szigeten. Körülötted cápák vannak a vízben. Próbálj minél többféle mozdulatot csinálni a kezeddel, majd a lábaddal úgy, hogy véletlenül sem léphetsz ki a szigetről!
3.    Most az egyik testrészed mindig maradjon a kis szigeteden, és keress minél többféle testhelyzetet!
4.    Most csak a bal kezed maradjon bent a karikában, és mindkét lábaddal próbáld körbejárni a szigeted. Először balra, majd  jobbra.
(A testrészek szabadon variálhatók.)
5.    Zsugorodj össze olyan picire, mintha egy labda lennél, majd lassan nyúlj meg olyan szélesre és nagyra, amilyen egy hatalmas fa!
6.    Ezután a fa próbáljon minél magasabbra nőni, érjék el a bárányfelhőket az égen. Jó magasra nyújtózkodj!
7.    Most próbálj hátranyúlni, minél hátrébb, hogy elérd a fáról lelógó gyümölcsöket. Mindkét kézzel váltva, fordítsd a törzsed, de ne lépj ki a szigetedről!
8.    Próbálj az eddig tanultakat használva minél többféle helyzetet felvenni, mintha egy cirkuszi mutatványos lennél! Ne feledd, nem léphetsz ki a saját szigetedről!

(Forrás: Testnevelés, testmozgás)

[product id=”348″ sku=””]