Az egymással való kapcsolattartás egyik legfontosabb csatornája lett a világháló. Aktív iWiW-tagként Finta Kornélia maga is gyűjtögette ismerőseit, és gyakran csodálkozva figyelte életük változásait, mígnem egy szép napon az az ötlete támadt, hogy létrehoz az iWiWen belül egy olyan topikot, ahol minden óvónő találkozhat kollégájával. A klub mára közel 10 000 főt számlál, és az újraszervezés óta is töretlen lendülettel működik tovább. A klub létrejöttének kezdeteiről, sikereiről maga az alapító számol be.

“10 éve dolgozom óvónőként, szakmámban folyamatosan törekszem az ismeretszerzésre, tapasztalatok gyűjtésére, emellett iskolákba látogatok, tanfolyamokra és továbbképzésekre járok. Ezek során számos emberrel, szakmabelivel ismerkedtem meg, akikkel a kapcsolattartás a távolságok miatt nem mindig egyszerű. Az iWiW azonban lehetőséget ad a szakmabeliek megkeresésére is. Ezért alapítottam meg több mint két éve az Óvónők, óvóbácsik, dadusok, óvodában dolgozók topikot.
Az iWiWen sok olyan topik van, amely kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a regisztrált személy minél több ismerőssel rendelkezzen, és további ismerősöket szerezzen. Az Óvónők, óvóbácsik… topik célja azonban nem ez, hanem az, hogy az országban és a határon túl élő óvónők egy jó szakmai közösséghez tartozhassanak és ötleteikkel, tapasztalataikkal szakmailag segíthessék egymást.

Feladatunk az információáramlás elősegítése a szakmabeliek között: segítségnyújtás, tapasztalatcsere, szakmai anyagok kölcsönös cseréje. A topikban minden felmerülő kérdésre igyekszünk megfelelő választ, megoldást találni. A nemrég klubbá alakult közösség lassan eléri a 10 000 fős taglétszámot. Ezt fontos eredménynek tekintjük, amely sok keresésbe, üzenetváltásba, ismerősök bejelölésébe került.

A topiknak fóruma is alakult, amelyben az óvónők kommunikálhatnak, cseveghetnek is egymással. A fórum nagyon aktív, sokan olvassák, és sokan írnak bele. Nemcsak a szakmáról, hanem a mindennapi élményeikről, családjukról is: több barátság szövődött már rajta keresztül. A klubban, illetve a fórumokon író óvónők rengeteg információval szolgálnak egymás számára.

A klubhoz tartozik egy e-mail cím is, amelyet a klubtagok használnak. Ide érkeznek az óvónők szakmai anyagai. Találhatóak itt: Versgyűjtemények, mesegyűjtemények, teljes mesekönyvek, dal- és mondókagyűjtemények korcsoportonkénti bontásban, népi játékok, illetve hozzájuk kapcsolódó anyagok. A klubhoz két honlap is tartozik, ahol a közös szakmai anyagokat közzétéve alakult egy gyűjtemény, amelyet érdemes böngészni, mivel folyamatosan bővül (www.mindenovi.gportal.huwww.mindenovi.extra.hu). Az anyagok megosztásában számítunk a tagok aktivitására.

Az idei nyár nagy feladata volt a klubépítés, mert iWiWes klubunk állandóan fejlődik, és az alakulásokhoz alkalmazkodnunk kell. A klubbá alakuláskor nagy öröm volt, hogy szinte mindenki újra csatlakozott hozzá, és továbbra is aktívan részt vesz a közös szakmai munkában. Itt is működik a fórum, az üzenőfal, és körüzenetekkel a korábbiakhoz hasonlóan értesíteni tudjuk a tagokat. A változás tehát nem okozott törést.

Köszönöm mindenkinek, aki tagjaink sorába lépett, hogy olvassa a fórumot, segít pályatársainak, tapasztalatait és anyagait megosztja velünk, honlapot szerkeszt, tagokat toboroz, vagy egyszerűen csak közöttünk van. Jó dolog egy olyan közösségben lenni, amely a szakmánkat segíti. Várunk szeretettel minden új tagot!”

Forrás: Óvónők Kincsestára