Több mint negyven kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét építettek zömmel uniós forrásból Szigetszentmiklóson, az intézmény takarékos működtetését zöldenergiával biztosítják – tájékoztatta a fenntartó Cédrus Alapítvány.

A Pest megyei városban évente több mint 400 gyermek születik, és a betelepülők között is sok a kisgyermekes család, ezért a meglévő 182 fős önkormányzati bölcsődébe nem tudnak minden jelentkezőt felvenni – indokolta az új intézmény építését az alapítvány.

A nemrég átadott Zöldfenyő bölcsődének köszönhetően 19 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Szigetszentmiklóson. Az új, 3 csoportszobás intézmény 42 kisgyermeket fogadhat (20 hónapos kortól 4 éves korig), közöttük sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű kicsiket is. A bölcsődében 12 munkahelyet teremtettek, és speciális szakemberek – gyógypedagógus, pszichológus, gyermekgyógyász és gasztroenterológus – is segítik az ellátást.

A több mint 166 millió forintból készült, 90 százalékban uniós forrásból finanszírozott intézmény fűtését és hűtését hőszivattyú segíti, a melegvizet a tetőn elhelyezett napkollektorokkal állítják elő – közölte a Cédrus Alapítvány.

[product id=”344″ sku=””]

Kategória: Hírek