Az alábbi játékok erdei állatokhoz kapcsolódnak.

Ki vagyok?”
Erdei állatos képekkel játsszuk. Egy kisgyerek kihúz egy képet, és anélkül hogy megnézné, a homlokára teszi úgy, hogy a többiek lássák. Kérdéseket tehet föl az adott állatról, amelyre a többiek igennel vagy nemmel válaszolhatnak. (Pl.: „Négy lábam van?” „Szeretem a makkot?” „Vörös a bundám?”) A játék addig tart, amíg az illető ki nem találta, hogy melyik kártyát húzta. Egy másik változata szerint mindenki húz egy kártyát, és a gyerekek körben haladva kérdeznek.

Mézes mackó
Társasjáték a talajon. A kismackóknak a csoportban kialakított játékbarlangból (pl.: barna anyag egy tornaszeren) kell eljutniuk a mézes csuporig nyomkereséssel, leragasztott nyilak segítségével, tárgykerülgetéssel.

Mágneses macifejek
3-4 cm-es macifejeket készítünk filc anyagból ragasztással, varrással, ezek hátuljára mágneseket ragasztunk. Így a mágneses táblán számolásos, különbségkeresős, csoportosítós játékot játszhatnak a gyerekek.

Macis társasjáték
Egy A/3-as méretű fehér kartonon alakítjuk ki a társast.
Szükséges képek vagy rajzok:
egy maci
egy mézesköcsög
három hal
három málna
három méhecske
tizenöt falevél

A faleveleken kell majd a mackónak eljutnia a mézig, úgy, hogy ha halra, méhecskére vagy málnára lép, különböző feladatokat kell végrehajtania.

[product id=”336″]

Kategória: Játékok