Második alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére, valamint a két terület értékeinek elismerésére.

 

A pályázat célja annak elősegítése, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények nevelést támogató kínálatát, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák pedagógiai programjába.

A Kincses Kultúróvoda 2017 címet tíz intézmény nyerheti el.
A pályázó óvodának be kell mutatnia, hogy pedagógiai programjában kiemelt szerepet játszanak a kulturális tartalmak, valamint hogy tevékenysége során igénybe vette az intézményen kívüli kultúraközvetítő lehetőségeket.
 

A díjazott óvoda lehetőséget kap arra, hogy kulturális intézmények és civil szervezetek bevonásával “komplex kulturális programcsomagot” valósítson meg a 2017-2018-as tanévben.

 

A pályázat beadási határideje november 10., a részletes kiírás a http://www.kormany.hu/download/0/a8/d0000/Kincses%20Kult%C3%BAr%C3%B3voda.zip#! oldalon olvasható.

 

Forrás:MTI

 

Kategória: Pályázatok