Február közepén ismét az óvodásoké volt a főszerep képzésünkön. Ezúttal a másképpen fejlődő gyerekek integrációjával foglalkoztunk. Előadónk, Dr. Iliás Lajosné rávilágított, hogy a viselkedés szabályozásának zavara általában megnehezíti a társakhoz való alkalmazkodást, a felnőttekkel való együttműködést, a felnőtt figyelmén való osztozkodás elfogadását, illetve gondot okozhat bármilyen csoporthelyzetben, közös játék és kiváltképp feladatmegoldás során.

 

20170224_153543

A résztvevők ismeretet szerezhettek a megfigyelhető viselkedéses eltérések hátterében meghúzódó pszichés zavarokról, ezek kezelési módjairól

 

Egy 25-30 fős csoportban gyakran 2-3 eltérő viselkedésű gyermeket is találunk. Az óvónőtől nagy teljesítményt követel meg az egymástól nagyon különböző viselkedésű, s ily módon nagyon eltérő nevelési igényű gyerekek megfelelő foglalkoztatása. Speciális tudásanyagra, készségekre és kompetenciákra van szüksége ahhoz, hogy elősegítse minden neveltje szocializációját.

 

20170224_153502

A résztvevők megismerhették a pszichés zavarok óvodáskori megnyilvánulásait, a másképpen fejlődő óvodások speciális szükségleteit, elsajátíthatták a viselkedéses eltérések korrekcióját elősegítő módszereket.

 

A továbbképzés végére a résztvevők megismerhették a pszichés zavarok óvodáskori megnyilvánulásait, a másképpen fejlődő óvodások speciális szükségleteit, elsajátíthatták a viselkedéses eltérések korrekcióját elősegítő módszereket. Kommunikációs eszköztáruk a képzés során bővült a hatékony konfliktuskezelés- és megelőzés óvodai csoportban és szülőkkel alkalmazható módszereivel.

 

Ha kedvet kapott, jelentkezzen Ön is következő képzésünkre!

Kategória: Hírek