A klasszikus sógyurmázás továbbfejlesztett változatának ötletét szeretnénk megmutatni: ezúttal zöld ételfestékkel színezzük meg az alaptésztát, így kapunk egy csodás fenyőfát, amit tetszés szerint feldíszíthetünk, vagy írhatunk is rá.
Só-liszt gyurma alaprecept:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg finom só
- 125 ml víz
- 1-2 evőkanál olaj
Ehhez adjuk hozzá a zöld ételfestéket.
A gyerekek gyúrják meg a tésztát, de persze mi is segíthetünk nekik. A fa tetejét lyukasszuk ki egy vékony szívószállal, hogy karácsonyfadísz, vagy ajándékkísérő lehessen az alkotásból.
Miután megszáradt a tészta, vegyünk elő fekete akrilfestéket az izzósor megrajzolásához.
Ha ez is megszáradt, akkor jöhetnek a színes lámpácskák, amihez temperát vagy ujjfestéket is használhatunk.
A kis fenyő hátuljára rövid üzenet is kerülhet.
Jó munkát kívánunk!
🙂