2019-ben, immár 3. alkalommal írjuk ki a pályázatot, mely hasonlóan a korábbiakhoz, a legújabb mesés előadásra épül. A mese egyik hőse Cincér Kázmér, a havasi cincér, így bemutatásra kerül a 2019-es év rovara.

A mese címe ” A barlangba esett Bogárkő”. A történetben a havasi cincér a rá bízott Bogárkövet a varázspálcával együtt beejti egy barlangba. Utána megy, hogy vissza hozza, de ő is eltűmik. Bogaras bácsi, Katica és a cincér rokonai elindulnak, hogy megmentsék. Persze a barlangi élőlények is segítenek.

A mese nem csupán öko-érzékenyítő, hanem érzékenyítő foglalkozás is egyben, hiszen a bajba jutott cincéren kell segíteni közös erővel, illetve a sotét barlangban kell látás nélkül boldogulni. Az előadás interaktív, a néző gyerekek a rovarok bőrébe bújva vesznek részt a mentési munkálatokban.

Az előadás megtekintése után a mese alapján készített rajzokat várja az alapítvány kuratóriuma. Általános iskolák számára lehetőség van arra is, hogy osztályonkénti általános előadást igényeljenek, amely a mese anyagára épül.

A pályázatokat 2019 január 20-tól február 28-ig lehet beadni, az előadások bemutatása január 22-től március 10-ig tart.

 

További információ és jelentkezés: http://www.bogarhaton.hu/palyazat-2019-tel/

 

Forrás: http://www.bogarhaton.hu/palyazat-2019-tel/

Kategória: Pályázatok