A nyári, medencés játékok egyik legszuperebb verziója a vízi scrabble. Akinek nincs medencéje, az fürdőkádban, vagy kisebb pancsolókban is kipróbálhatja, de a sima vizes szivacs is kellően hűsítő hatású lehet a kánikulában.

Amire szükség lesz:

  • mosogató szivacsok
  • alkoholos filctoll
  • olló

scrabble1

 

A szivacsokat vágjuk ketté – így gazdaságosabb. Sőt! Akár a szivacs mindkét oldalára is kerülhet betű, a könnyebb használhatóság érdekében.

scrabble2

Mi határozzuk meg, hogy melyik betűből hány darabot szeretnénk – érdemes a gyakrabban használtakból többet készíteni, de kicsi gyerekeknek akik a betűkkel ismerkednek bőven elég betűnként egy.

Ha elkészültünk, indulhat a móka.

A medencében külön feladat megszerezni a játékosoknak 1-1 betűt, és a megszerzett betűkből kell szavakat kirakniuk. Akik a szárazon játszanak, a hagyományos elveket követhetik – mindenki kapjon 8-8 db szivacsbetűt, és abból rakja ki a leghosszabb szót, amit tud, vagy több rövidebbet.

 

scraable3

Körönként mindenki annyi pontot kap, ahány betűt sikerült fölhasználnia. Játsszunk öt kört.

 

A kicsiknek pedig elegendő kiválasztaniuk a betűt, amire megkérjük őket, és ebből összegyűjthetnek ötöt, majd indulhat a vizes szivacs-csata. Akár célbadobósat is játszhatunk a gyűjteménnyel, a lehetőségek száma határtalan.

 

Jó mulatást kívánunk!

 

 

Forrás: http://www.toddlerapproved.com/2012/05/swimming-pool-scrabble.html

 

Módszertani ötletekkel és szakértői tanácsokkal segít Önnek az Óvónők kincsestára szakkönyvünk!

[products ids=”348 “]