A digitális oktatás sikere nem csak a technikai feltételek biztosítottságán múlik, hanem az alkalmazott pedagógiai módszereken és a saját személyes hozzáállásunkon is. Fontos azonban, hogy az internet szabadságának és a digitális világ sokszínűségének is vannak jogi korlátjai és személyes felelősségünk is, hogy a kibervilág veszélyeitől nem csak magunkat, hanem tanulóinkat is megvédjük.

A tananyag első felében megismerkedünk a szerzői jog fogalmával és annak oktatási aspektusával annak érdekében, hogy ne csak jó tananyagokat használjunk fel az oktatás során, hanem legálisakat is. Sőt, megtudhatjuk azt is, hogy milyen szabadon felhasználható tartalmak közül válogathatunk a világhálón.

A tananyag második része a közösségi oldalak oktatási felhasználásait mutatja be példákkal illusztrálva azokat, hogy tudatos felhasználókká válhassunk és ezáltal tanulóinkat is erre nevelhessük. Az internet világának veszélyeiről sem szabad azonban megfeledkezni, hiszen ez a remek platform számos visszaélésre is lehetőséget teremt, ezért az adatvédelem kiemelten fontos a pedagógusok esetében kiváltképp.

Képzésünk kizárólag október 31-ig előrendelhető bevezető, 50%-os kedvezményes áron 18.900 Ft helyett 9.450 Ft-ért ERRE A LINKRE KATTINTVA.

 

 

Kiemelt kép: Background photo created by rawpixel.com – www.freepik.com