Manapság nem nehéz az Aktuális rovatba témát találni. A koronavírus gondoskodik róla, hogy mindig legyen miről írni, és ez egy darabig még így is lesz, hiszen újra emelkednek az esetszámok, elindult az ötödik hullám. A most megjelenő cikkben az óvodai belépés és a maszkviselés új szabályait ismertetjük.

A Tanügyigazgatás rovatban ebben a hónapban két írás jelenik meg:

  • Egy közelmúltban megjelent hír szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő gyermeket. A hír kapcsán körüljárjuk az óvodában elkövetett bántalmazás témáját.
  • A múltban sokszor előfordult, hogy az óvoda szerette volna, ha a szülő elviszi nevelési tanácsadásra a gyermeket, ő azonban nemet mondott. Az óvodába járással kapcsolatos hatósági ügyekkel foglalkozó cikkünkből kiderül, hogy ma már a tankerületi központ kötelezheti a szülőt, hogy gyermekével jelenjen meg szakértői vizsgálaton.

Kérdezz-felelek rovatunkban ezúttal befejezzük az ingyenes és fizetős óvodai ellátásról az előző számban megkezdett ismertetést.

A Munkajog rovat is a koronavírusé: ezúttal az előző számban ismertetett 599/2021. (X. 28.) Korm. rendelet azóta megjelent módosításairól számolunk be.

 


Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; általában az EMMI jogászaitól kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról.
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: