Minden hónapban igyekszünk bemutatni az Óvodai Jogfutárt egy rövid ajánlóban. Ismerje meg a kiadvány felépítését, jellemző témáit, és fizessen elő saját példányára!

Aktuális

Az Aktuális rovatban megtekinthetjük a fontos januári és februári időpontokat, valamint közöljük azt is, mikor lesz idén három vagy négynapos hosszú hétvége.

Tanügyigazgatás

Biztosan mindenkivel megesett már, hogy így sóhajtott fel: de jó lett volna, ha jegyzetelek, akkor most nem lenne vita! Egy feljegyzés akár még bizonyítékul is szolgálhat egy jogvitában. A Tanügyigazgatás rovatban ezúttal arról írunk, mikor, milyen tartalommal érdemes feljegyzést készíteni.

Kérdezz-felelek az Óvodai Jogfutárban

Ha óvodásunk ugyanazon a településen lakik, ahol az óvoda található, akkor nem kell foglalkoznunk azzal, hogyan jut el az óvodába. De mi a helyzet akkor, ha az óvoda másik településen van? És mi van az SNI gyermekkel? A Kérdezz-felelek rovatban ezúttal ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

Jogszabályváltozás

A Jogszabályváltozás rovatban megjelenő cikkben több különböző témával foglalkozunk. Ezek legfontosabbja talán az, hogy újra 15 napon belül kell megválaszolni, illetve teljesíteni a közérdekű adatigényléseket.

Munkajog – az Óvodai Jogfutár szakértőitől

A munkáltatók általában szeretik felajánlani a jogviszony megszüntetésekor a közös megegyezést. Ennek az az előnye, hogy – általában úgy tudják – utólag kizárt a jogvita. Csakhogy vannak olyan esetek, amikor mégis meg lehet támadni utólag a közös megegyezést.
E számunk Munkajog rovatában megnézzük, mely esetekben lehetséges a megtámadás.

 

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!


Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; tanügyigazgatási és munkajogi szakértőinktől kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: