Alkotás őszi színekkel!

Beköszöntött az ősz, a falevelek csodás színekben pompáznak! Ilyenkor rengeteg technika és ötlet áll rendelkezésünkre, hogy a gyerekekkel feldolgozzuk a témát, mi most egy újabbat hoztunk. Az ötlet nagyon egyszerű és kevés alapanyagot igényel!
Amire szükség lesz

  • Festék, őszi színekben
  • Alufólia
  • Papír
  • Papírtálca

Hogyan készítsük el?

Nincs más hátra, mint az őszi színekből egy-egy adagot a papírtányérra nyomni, és már indulhat is a móka. A gyerekek számára izgalmas dolog a fóliát összegyűrni, és még izgalmasabb, hogy ezt ecsetként is használhatják! Mártsák az ecsetet a kiválasztott színekbe, és már alkothatnak is kedvükre.

Amire szükségünk lesz

 

Engedjük, hogy tapasztalják meg, mi a különbség, ha a fóliát gyengéden, vagy erősen nyomják a papírra. Meglátják majd, hogy a gyengédebb nyomás hatására a lombkorona szellősebb lesz, míg az erősebb nyomás robosztus lombot eredményez, erősebb színekkel. A színek a munka során összekeverednek, fantasztikus őszi kavalkádot alkotva!

Ha elkészült a lomb, engedjük, hogy a kicsik az ujjukkal fessék meg a fa törzsét (vagy akár mi magunk is megfesthetjük nekik a munka megkezdése előtt).

Az alkotás öröme – hagyjuk, hogy az ujjukkal fessék meg a fa törzsét

 

Jó munkát és jó szórakozást kívánunk!

 

Forrás: http://munchkinsandmoms.com/foil-printed-fall-tree-art/