Ha szeretnénk egyszerű, színes alapanyagot készíteni, vegyünk néhány zacskó szárított tökmagot, ecetet és ételfestéket, és máris nekikezdhetünk a tökmagok festésének – és több csoportfoglalkozásnyi színes magot készíthetünk. Kicsit időigényes, de nagyon szép végeredményt kaphatunk!

Amire szükség lesz:

  • 1/2  – 2/3 csésze meleg víz – színenként
  • 1 evőkanál ecet – színenként
  • ételfesték

 

Tervezzük el, hány és milyen színben kívánjuk megfesteni a tökmagokat. Az előkészített csészékbe, edényekbe töltsük bele a meleg vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. Tegyük bele a kiválasztott festéket és keverjük össze. Öntsük bele a szárított tökmagot, majd keverjük össze. Minél tovább marad az ecetes vízben a tökmag, annál sötétebb színűvé válik. A képen látható tökmagok néhány órát töltöttek a színes keverékekben, és párszor megkavarták őket.

tokmag3</>
Mikor a számunkra megfelelő árnyalatot elérték a magok, villával szedjük ki őket, és csepegtessük le őket egy rácson, vagy tegyük őket papírtörlőre. Pár órával később sütőpapírra áttehetjük őket, hogy tovább száradjanak. Összesen 24 órát száradnak (a szoba hőmérsékletétől függően ez lehet kicsit több és kevesebb is).

tokmag2</>
Ha elkészültek, használhatjuk kedvünk szerint

– ragaszthatják a kicsik, képeket készítve belőlük

– számolhatják színenként

– válogathatják a színeket

Kellemes festést, és jó alkotást kívánunk!

tokmag4</>
 

 

Forrás: https://www.childcareland.com/home/colored-pumpkin-seeds