Most, hogy hűvösebbre fordult az idő, egyre többet tartózkodunk benn. Kreatívan  feldolgozhatjuk az óvodai séták során gyűjtött terméseket, élményeket.

Agyagnyomat
Vegyünk egy 15×15 cm-es, 1 cm vastagságúra kinyújtott agyaglapot, és abba nyomkodjuk termények, termések, levelek mintáit. Száradás után kifesthetjük az ősz színeivel.

Szövőgally
Keressünk egy Y alakú gallyat az erdőben. A felső V formájú részt tekerjük szabálytalanul többször körbe fonallal. A kifeszített fonalakba dughatjuk az erdei séta során talált kincseket: levelet, tollakat, kisebb ágakat.

Agyagsüni
Süni formálása agyagból. Készíthetjük térben és síkban is, még a süni alakhoz sem kell feltétlenül ragaszkodnunk, kialakíthatunk egyéb erdei állatot vagy gombát, fát, levelet. Ha kiszáradt, ragasszunk a hátuljára mágnest.

Karcolás
Erdei kép készítése karcolással. Az előzőleg zsírkrétával bevont papírt fessük vastagon feketére, majd száradás után kifogyott tollbetéttel karcoljuk rá az elképzelt mintát.

Pöttyös levelek
Színes kartonból vágjunk ki lombkoronaszerű formát, amelyet vagy ujjnyomat-pöttyözéssel vagy tenyérlenyomattal díszítsünk. Használjunk őszi színeket. Száradás után ragasszunk rá fatörzssziluettet.

Szivacsos fa
Az előre kivágott törzsrészt barnára festjük, míg a lombot festékbe mártott szivaccsal pacsmagoljuk. Hagyjuk, hogy a szép őszi színek keveredjenek.

További ötletekért fizessen elő Óvónők Kincsestára című kiadványunkra!

Óvónők kincsestára