Emlékeimben elevenen él, amikor gólyaként ajándékot kaptunk a felősöktől. Nem volt nagy dolog, egy nyakba akasztott cumi, amit egy héten át hordanunk kellett. Kedves gesztus volt, ráadásul segített beazonosítani az újoncokat, akire az idősebbek vigyázhattak, a kortársak pedig tudhatták, kivel lehet ismerkedni az évfolyamról.

elsőnap az oviban

Hasonlóan kedves ötletnek tartjuk, ha a nagyobb óvodások apró kis üdvözlőkártyával köszöntik a kis ovisokat, és talán érdemes egy kis időt hagyni a beszélgetésre.

A nagyokat megkérhetjük, hogy meséljék el, miért jó az óvoda, a kicsiket pedig biztathatjuk kérdéseik feltevésére. Így mindenki jól jár, és hasznosnak érezheti magát, az újdonsült ovisok pedig biztonságban érezhetik magukat, hiszen ennyi nagy óvodás nem tévedhet!

 

Készítettünk egy sablont, amit A/4-es méretben – vagy kisebb méretben is – kinyomtathatunk, és az ovisok rárajzolhatják a megajándékozott jelét, de ráírhatják a gyerekek nevét is a nyíl melletti területre.

 

Első nap az óvodában

Fotót is készíthetünk a szülők részére, hogy elraktározhassák ezt a történelmi pillanatot. 🙂

 

Persze más kedves formában is köszönthetjük az ovisokat: kis karkötők, nyakláncok, rajzok – mind-mind segítenek a gyerekeknek az új környezet megkedvelésében. 🙂