Diszkalkulia-megelőzés az óvodában

2.540Ft

Az óvodában a gyerekek fő tevékenysége a játék. Az iskola-előkészítő és fejlesztő program is csak akkor igazodik az óvodások életkori sajátosságaihoz, ha az a játékos tanulásra épül. Jelen összeállításunkban a diszkalkulia-megelőzésére talál egy éves programot, amelyet foglalkozásokra bontottunk le.

Termékleírás

A tanmenetet a Mesterházi Zsuzsa által szerkesztett Diszkalkuliáról pedagógusoknak című könyv fejlesztési terve alapján készítettük, de a megtanulandó anyag elsajátításának idejét lelassítottuk, a számfogalom biztos kialakítása érdekében.

A feladatok között szerepel néhány olyan példa, amely a számjegyek felismerését célozza meg. Ezek közelebb állnak az iskolai foglalkozásokhoz, éppen ezért ha úgy ítéli meg, hogy a gyerekek számára túl nehéz a feladat, nyugodtan kihagyhatja.

A tanmenetben ajánlott anyagként többször hivatkozunk Rosta Katalin: Színezd ki!1 című feladatlap-gyűjteményére. Természetesen a program e nélkül is alkalmazható, a foglalkozás témájához igazodó saját készítésű feladatlapok segítségével. A dokumentum végén 25 db feladatlapot talál.

(Ha mégis szeretné beszerezni a Színezd ki! feladatgyűjteményt is, akkor azt megrendelheti a www.ovonok.hu webáruházán keresztül. Ára 1260 Ft. Bővebb leírás ide kattintva olvasható>>)

A módszertani segédanyag elsőként az Óvónők kincsestárában jelent meg, most pedig e-book formájában, külön is megvásárolható.

Formátum: e-book (elektronikus pdf dokumentum)
Terjedelem: 68 oldal

Tartalom:
A foglalkozások menete, módszertani leírás
Diszkalkulia-porgram havi bontásban, foglalkozásonként elkülönítve
Feladatlapok (25 db)
 
A megrendelt terméket e-mailben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Diszkalkulia-megelőzés az óvodában”